Van der Heide Keukens in Dokkum is al sinds jaar en dag de keukenexpert van Friesland en Groningen. Kom langs in onze kleine maar doeltreffende showroom waar we u de nieuwste snufjes laten zien!

Contact Info

De beste merken keukenapparatuur

De beste merken in keukenapparatuur zijn wat ons betreft te verdelen in 2 groepen: allround en gespecialiseerde merken. 

Allround merken 

Allround merken hebben zich niet gefocust op 1 of 2 specifieke producten of productgroepen (zoals Quooker dat wel doet met hun kokendwaterkraan), maar richten zich op diverse keukenapparaten. De 5 belangrijkste zijn de koelvriescombinatie, oven, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Eventueel uit te breiden met bijvoorbeeld een magnetron of (wanneer mogelijk) een steamer i.p.v. een oven.  

ATAG en Pelgrim

Deze keukenapparatuur leveren wij van verschillende merken in verschillende prijsklassen, maar altijd van hoge kwaliteit. Zo zijn we dealer van o.a. de A-merken ATAG en Pelgrim. Dit zijn wat ons betreft 2 van de beste merken voor keukenapparatuur die degelijke producten leveren die jaren meegaan.  

Küppersbusch

In onze showroom laten we u ook graag kennismaken met Küppersbusch, een 140 jaar oud Duits kwaliteitsmerk dat eerder onderdeel was van Siemens. Lange tijd produceerden ze keukenapparatuur voor de zakelijke markt, maar Küppersbusch richt zich nu ook op de particuliere sector. Ze staan bekend om hun Duitse degelijkheid en de mogelijkheden in maatwerk. Deurgrepen kunnen bijvoorbeeld perfect bijpassend gemaakt worden bij de rest van de keuken door deze te verchromen of te bedekken met een koperlaagje. Dit geeft de keuken net even dat stukje extra.
  
Ook leveren wij apparatuur van Siemens en Bosch.  Extra lange fabrieksgarantie 
Wist u dat ATAG en Pelgrim extra lang garantie geven bij afname van 3 of 5+ producten? De normale fabrieksgarantie (die geldt op alle elektrisch, dus ook op bijvoorbeeld elektrisch bediende kastdeurtjes e.d.) is 2 jaar, maar koopt u 3 producten van ATAG of Pelgrim, dan wordt de garantietermijn verlengd naar 5 jaar. En bij 5 of meer producten zelfs naar 8 jaar. 

Gespecialiseerde merken 

In de keuze voor de beste merken in keukenapparatuur, kennen we ook een aantal namen die groot zijn geworden met een specifiek product/productgroep. We noemen er een paar. 

Novy 

Novy is de specialist op afzuiggebied. Van stille plafondunit tot afzuigkap en zelf een downdraft systeem waarbij de afzuiging vlakbij de kookplaat is ingebouwd. Deze laatste is ook in werking te zien in onze showroom.  

OPERA 

Daarnaast zijn we dealer van OPERA, dé specialist in kookplaten en op dit moment de enige partij op de markt die een inductiekookplaat met downdraft heeft ontwikkeld waarbij het vet uit de stoom wordt opgevangen in een opvangbak en de rest van het vocht wordt gecirculeerd of naar buiten afgevoerd.  

Liebherr 

Liebherr is een van de beste merken in keukenapparatuur als het gaat om koelen en vriezen. Dit is onze persoonlijke favoriet op dit gebied. Ze zijn innovatief, leveren kwaliteit af en zijn erg zuinig in gebruik. 

Quooker 

Een andere naam die niet mag ontbreken, is Quooker. Ze specialiseren zich al 35 jaar in de kokendwaterkraan en blijven deze verder ontwikkelen. Zo is er nu de Quooker Cube waarmee u ook bruisend en gekoeld water tapt. Een aantal andere merken hebben dit systeem ook ontwikkeld, maar kunnen naar onze mening niet tippen aan de kwaliteit van Quooker.  

Jansen & De Bont 

Verlichting speelt een belangrijke rol in de keuken. En wij zijn hierbij erg te spreken over Jansen & De Bont (inmiddels overgenomen door Novy0. Ze hebben zich gespecialiseerd in verlichting en ontwikkelen stijlvolle, minimalistische designlampen van 90 cm tot 3 meter lang met boven- en onderverlichting die te bedienen zijn met handbewegingen. Een exclusief merk voor de exclusieve keuken.
 

Keukenspecialisten 

Wij leveren alleen keukens van Schmidt en Rötpunkt, deze zijn het neusje van de zalm op keukengebied. Beide merken staan bekend om hun kwaliteit, waardoor u heel wat jaren kunt genieten van uw nieuwe keuken. En in combinatie met de beste merken in keukenapparatuur bent u voor de komende jaren voorzien van een mooie, duurzame én functionele keuken.